My Trip to China part 7

Melon Market

Detta blir det sista inlägget om min resa till Kina så håll i er, för det är långt. ^^

Medan folk i Sverige firade midsommar passade jag på att fira the Dragon Boat Festival i Wangqing tillsammans med Jasmine (också en fd. utbytesstudent på SU), Stella och Stellas familj. Dock var det väldigt lite drakbåtar involverade. Istället gick man upp innan solen och tvättade händerna i floden som flyter igenom Wangqing. Därefter gick vi runt på morgonmarknaden för att inhandla frukt och grönsaker. Stellas mamma dukade sedan upp en enorm frukost som man inte gick hungrig ifrån.

Huvudmålet med dagen var att åka till gränsen mellan Kina, Nordkorea och Ryssland. Vårt första stopp på resan var Tumen, en stad som ligger på gränsen till Nordkorea. Bara en lite flod skiljde länderna åt och det verkade vara en relativt attraktiv turistattraktion även för kineserna att ta bilder på sig själva framför gränsen. Det tog ca 3h med bil från Wangqing till vår slutgiltiga destination så vi hade med oss massor med intressanta snacks och drickor, bl.a. ett litet mjölkpaket med söt förpackning och snacks i formen av bläckfiskar. Vi gjorde flera kortare stopp på vägen för att posera framför stenar med inristningar om den kinesiska folkandan och uppmuntran om att skydda fosterlandet mot grannlandet Nordkorea.

Vi passerade även ett av de få ställena där kineser lagligt kan få åka in till Nordkorea. Precis i närheten av byggnaden kunde man få en bra utsikt över Nordkorea och även få prova traditionell nordkoreansk klädsel. Tillslut kom vi äntligen fram till det ställe där de tre rikena möts. Dock var Nordkorea fortfarande på andra sidan floden. Men vi kunde åtminstone nästan röra vid Ryssland och blicka ut över Nordkorea. I en närliggande stad stannade vi till för att äta koreansk barbeque som var fruktansvärt gott och hett. Man grillade sina spett över glödande kol som sattes fram på bordet, doppade det i stark sås och rullade det sedan i en kryddblandning innan man stoppade det i munnen.

Tillbaka i Wangqing åt vi en ännu större middag hemma hos Stellas farföräldrar där det fanns allt från hemlagade dumplings till kokt krabba och ris stoppat i gristarmar. Tyvärr var det sedan dags för mig att bege mig hem till Sverige igen men det har varit både en intressant, lärorik och mycket trevlig resa. 

Tack till er som dessutom orkat följa alla blogginläggen och titta på bilderna från resan. ^^

Morning Shopping

Breakfast

Road trip to Tumen

Tumen

North Korea

Milk?

Climbing

North Korea

Gate to North Korea

North Korea

Dressed up

Ticket

Russian Border

Chinese/Russian Border

IMG_3North Korea

Squids

Language barriers

Korean Barbeque

Korean Barbeque

Family Dinner

Happiness Roll

Leaving


0 comments:

Post a Comment